Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

''ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ'' ΡΩΜΗ

 
Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η διεθνής έκθεση ''Γη της ελιάς'' στο Πολιτιστικό Κέντρο ''il Mitreo'' στη Ρώμη.
 
Η διάρκεια της έκθεσης παρατάθηκε μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2013 λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που έδειξε το κοινό και της συνεχόμενης προσέλευσης μαθητών από σχολεία της Ρώμης.
 
Η έκθεση οργανώθηκε και προωθείται από το Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων και επιμελείται από τους καλλιτέχνες Φαίδρα Ραχούτη και Νίκο Ραχούτη.
 
Συμμετέχουν με 300 μικρά αυθεντικά έργα, καλλιτέχνες από 28 χώρες: Ελλάδα, Ιταλία, Αργεντινή,Βέλγιο, Βραζιλία, Καναδά, Χιλή, Κίνα, Κύπρο, Φιλανδία, Γερμανία, Ιαπωνία, Ινδονησία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Τυνησία, Τουρκία, Ουκρανία, ΗΠΑ, Βενεζουέλα, ενώ νέες συμμετοχές προστίθενται με τη συνεργασία και την ένθερμη υποστήριξη καλλιτεχνών και πολιτιστικών φορέων σε κάθε πόλη όπου φιλοξενείται η έκθεση.
 
Ξεκινώντας από τον Ιούλιο του 2012 η έκθεση παρουσιάστηκε μέχρι τώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ψαχνών Ευβοίας, στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης Monastir Τυνησίας στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών, στο Ergo Art Lab Lugano της Ελβετίας στα πλαίσια του Πολιτιστικού Μήνα της πόλης και τώρα στη Ρώμη με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Arte Continua, του Πολιτιστικού Οργανισμού Il Mitreo Iside και του XV Δημαρχείου Ρώμης.
 
Θα συνεχίσει το πολιτιστικό της ταξίδι με όχημα την τέχνη στη Πολωνία, Γερμανία, Τουρκία και σε άλλες χώρες, προβάλλοντας τη συμβολική αξία της ελιάς μέσα από έναν ισότιμο δημιουργικό διάλογο, έτσι όπως πάντα η τέχνη ήξερε και ξέρει να κάνει, προς όφελος της ειρήνης και της ευημερίας των λαών.
 
Τα εγκαίνια της έκθεσης στη Ρώμη, τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτισαν με ομιλίες τους οι αξιότιμοι Ιταλοί συνεργάτες:
 
Monica Melani Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Πολιτιστικού Κέντρου il Mitreo
 
Nunzio Solendo Ακαδημαϊκός Επίτιμος Καθηγητής της Ακαδημίας Καλών Τεχνών Ρώμης
 
Fabrizio Grossi Σύμβουλος Πολιτισμού του XV Δημαρχείου Ρώμης 
 
Ania Swoboda Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Arte Continua
 
Η βραδιά των εγκαινίων έκλεισε με ένα πρόγραμμα ελληνικών χορών από το Σύλλογο Κύκλος Φιλίας Onlus αφιερωμένο εξαιρετικά στην Ελλάδα, κοιτίδα της τέχνης, της γνώσης και κάθε ανθρωπιστικής αξίας του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
 
Όσοι καλλιτέχνες θα ήθελαν να συμμετέχουν με έργα τους για τους επόμενους σταθμούς της έκθεσης ''Γη της ελιάς'', η συμμετοχή είναι δωρεάν και μπορούν να έχουν περισσότερες πληροφορίες στο blog της έκθεσης: http://land-of-olive-trees.blogspot.ch/
 
Ευχαριστούμε θερμά το φίλο καλλιτέχνη Adamo Modesto για την καταγραφή των εγκαινίων της έκθεσης στο βίντεο που ακολουθεί.
 Ευμορφία Γκίκα Ραχούτη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου